sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Pahat tavat

Pöpö on erittäin vilkas ja kekseliäs pieni otus, joten ei ole mikään yllätys, että toisinaan hänen omatoimiset viihdykkeensä eivät ole ollenkaan kaksijalkaisten mieleen. Suosikkipuuhathan ovat aina niitä kiellettyjä. Kieltoa tottelee ainakin, kun tarpeeksi monta kertaa kieltää tai menee nostamaan pois väärästä paikasta ja keksii jotain kivempaa tekemistä tilalle.

Välillä täytyy silti koetella kärsivällisyyttä esimerkiksi näiden aktiviteettien parissa:

1. Kaihtimien räpsyttely: tämä on ehdottomasti pahin kaikista tavoista, koska ei sitä jatkuvaa räminää kestä kenenkään pää. Uutuutena myös makuuhuoneen raskaampien puukaihtimien taakse meneminen ja siellä riehuminen on nyt in. Huonoksi onneksi kun asunnossamme on kaihtimet ikkunoiden edessä eikä ikkunoiden sisällä, mikä olisi paljon kätevämpää. Nyt talvisin onneksi kaihtimet voi nostaa ylös korkeudelle, joka vähentää niihin kohdistuvaa väkivaltaa, mutta kesällä kämppä muuttuu pätsiksi ilman niitä.

2. Sohvan ja seinän raapiminen: aina kun silmä välttää pitää käydä vähän sohvan kulmaa kokeilemassa, mutta onneksi Pöpö välillä suuntaa raapimiset myös oikeaan osoitteeseen eli raapimispuuhun tai räsymattoon. Seinän raapiminen on vähän omituisempi kiinnostuksen kohde, ensinnäkin koska tapetin päälle on maalattu eikä Pöpö raavi mitään muuta kuin yhtä tiettyä kohtaa parvekkeen oven vieressä (eikä syynä ole ulospyytäminen).

3. Kasvien syöminen ja repiminen: tästä tuli ongelma vasta, kun pieni kasvoi niin isoksi, että pääsi hyppäämään makuuhuoneen lipaston päälle. Siellä oli ruukussa pieni aloe veran taimi ja rahapuu. Ei kestänyt kauaakaan ennen kuin rahapuun lehtiä oli enemmän lattialla kuin itse puussa ja aloe vera lensi mullistaan pihalle yhdellä tassun räpsäytyksellä. Piti siirtää kasvit sen jälkeen turvallisempaan paikkaan, mutta aloe vera ei toipunut kokemastaan iskusta :(

4. Paperin syöminen ja repiminen: välillä täytyy ihan tosissaan omia mainokset ja kirjan käsillä omaksi reviiriksi, ettei naskalihammas käy oitis kiinni lehden reunaan tai kirjan kulmaan. Toisinaan osaa maata ihan nätisti vieressäkin tai puoliksi lehden päällä, mutta en kyllä tajua mikä siinä paperin järsimisessä on niin kivaa.

IMG_20141112_105422
"Mitä salaisuuksia täällä oikein on? Vaadin saada tietää!"
 5. Kaappien availu: tai ainakin sen yrittäminen. Keittiön alakaappeihin jouduttu laittamaan magneetti-kiinnikkeitä, jotta kissa pysyy loitolla.

6. Vaatekoriin hyppiminen:  meillä on makuuhuoneessa pyykikorin lisäksi erilliset toistaiseksi kannettomat (pitäisi ehkä jossain vaiheessa hankkia kannet) vaatekorit, joihin on niin kiva hyppiä loikoilemaan. Tämä tapa onneksi on jo alkanut hiipumaan, kun on jaksanut kärsivällisesti kieltää ja nostaa pois.

Onneksi kaikki irtaimisto ei kuitenkaan ole päätynyt potentiaalisten leikkikalujen tai välipalojen listalle, vaan esimerkiksi laturinjohdot tms. on muutamaa harharetkeä lukuunottamassa osattu jättää rauhaan ja jouluvalot saivat myös olla koskemattomina omilla paikoillaan.

Maailman suloisin otus kuitenkin pikkuhölmöilyistä huolimatta!

6 kommenttia:

 1. Ahah pentuajan riemua, Ruffe oli maaaailman ärsyttävin kissa silloin kunse meille tuli, se teki kaiken mitä ei saanut ja spurttasi häntä pystyssä karkuun ainakun yritti mennä lähelle. :D Meillä tvtason välissä oli kaikki meidän dvdt jotka olin laittanut järjestykseen sitten Ruffe pääsi dvdeiden taakse ja tiputtine AINA voi jumatsukka sanon :D Hyppise myös aina pöydille, repi talouspaperirullat ja raapi sohvaa ja kaikkea. Cocolla ainut pahe on ollut johtojen syöminen joka nyt alkaa vihdoin onneksi loppumaan! :--) Kylläse Pöpökin siitä vähän rauhoittuu kunhan kasvaa isoksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi Ruffe! On Pöpö jo onneksi hieman osoittanut rauhoittumisenkin merkkejä, joten eiköhän tämä jossakin vaiheessa tästä :D

   Poista
 2. Meiän kissat ovat täysin samanlaisia. Joka ikiseen koloon ja välikköön pitäisi päästä ja mikään hylly tai taso ei ole liian korkealla.. niin ja tietysti _kaikki_ esineet ja tavarat ovat ensisijaisesti heidän viihdykkeitään. Hinnalla millä hyvänsä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutulta kuulostaa :D Pöpö rakastaa tosi paljon juurikin kaikkia koloja ja mm. telkkarin ja tietokonepöydän taakse on pitänyt virittää pahvilaatikoista tientukkeita pitämään kissa poissa johtojen luota.

   Poista
 3. Onneksi rahapuu ja aloe vera eivät ole kissalle vaarallisia :)
  Uskon, että Pöpöllä riittää jekkuja vielä keksittäväksi. Oman kokemukseni mukaan pahin jekku on oven avaaminen (toinen kissoistamme karkasi, mutta onneksi löysi takaisin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi, pitää kattoa tarkasti mitä kasveja hommaa nelijalkaisen vihertassun "hellittäviksi". Ovea Pöpö ei onneksi - vielä - osaa avata!

   Poista