sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Aktivointiviikko: Päivä 1&2

IMG-20160320-WA0003 IMG-20160320-WA0002

Ensimmäisenä päivänä aloitimme aktivoinnin heti aamusta. Poistelin karvoja huonekaluista ja lakanoista Pöpön jahtaillessa samalla karvanpoistohanskaa (zooplussalta hommattu, loistokapistus) ja tarraharjaa. Tämä on jo oikeastaan jokaisen siivouspäivän leikkirutiini.

Siivoilun jälkeen lähdin hiihtämään ja kotiin tultuani annoin Pöpölle ekstrapuuhailuksi herkkuja sisältävän kananmunakennon. Pulman ratkottuaan Pöpö otti päiväunet ja ennen päiväruokaa kaivettiin sitten agilityesteet esiin. Pöpöllä oli ihan omat kuviot esteiden suorittamiseen, mutta varsinkin keinulaudan ylitys onnistui monta kertaa tosi hienosti.

2016-03-19_02-27-22

Toisena päivänä oli sitten vuorossa kauan odotettu hetki: nose work -treenit! Aloitimme homman haalimalla komeroista kasaan pahvilaatikoita. Valikoima oli vähän kehno, mutta muutama kelvollinen loota löytyi.

Vein Pöpön vessaan odottelemaan, että virittelin laatikot valmiiksi ja herkut sisälle. Laitoin alkuun yhden herkun jokaiseen laatikkoon, osan ihan näkyville ja osan vähän piilompaan. Kun päästin Pöpön vessasta, niin se huomasi heti keittiöön tultuaan laatikot ja meni kiinnostuneena niitä tutkimaan. Pojulla ei kestänyt kauaakaan huomata, että laatikoistahan löytyy herkkuja. Kaikki herkut myös löytyivät.

Toisella kierroksella pelaajaa piti vähän houkutella vessasta keittiöön, mutta kun Pöpö huomasi, että laatikoissa oli uudet herkut, etsi se ihan mielellään. Olin laittanut laatikot erilaiseen järjestykseen ja taas kaikista löytyi nami.

IMG-20160320-WA0001 IMG-20160320-WA0000

Kolmannella kerralla piilotin herkkuja vain kolmeen laatikkoon ja jätin muut tyhjiksi. Pöpö oli kuitenkin jo jyvällä ideasta ja jaksoi etsiä kaikki herkut. Kovinkaan sirosti suoritus ei onnistunut, sillä pelaajalle tapahtui pieni kömmähdys, kun päänuppi jäi kiinni laatikkoon (aiemmilla kierroksilla näin ei käynyt). Onneksi mamma oli lähellä rientämässä hätiin. Alla olevalta videolta näette itse Pöpön suorituksen.

Nose workin jälkeen Pöpö väsähti sen verran, että unohti päiväruoka-aikansa ja meni samantien vessan lavuaariin nukkumaan. Piti käydä muistuttamassa ruoka-ajasta ennen kuin kupille jaksoi ilmaantua. Taisi etsinnässä tarpeeksi haastetta siis olla ja kyllähän se nenäkin välillä näytti käytössä olevan.

12 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut jo aktiivista! :) Mekin teippiharjattiin tänään - ja aina se vain on yhtä hauskaa. Voi Pöpöä, kun laatikko tuolla lailla nappasi kiinni, mutta onneksi pieni välikohtaus ei etsintää pahemmin sotkenut. :-D Meidän täytyy apinoida tämä treeni Jujulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Jujukin osaisi arvostaa tällaista haistelupuuhaa :) Onneksi Pöpö ei välikohtauksesta pahemmin hämmentynyt.

   Poista
 2. Hassun kokoinen pikkulaatikko, kun tuolla lailla jäi nokkaan kiinni :) Hienosti pääsi Pöpö hommasta jyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekevälle sattuu! Tätä toivottavasti harrastellaan lisääkin :)

   Poista
 3. Yhden häslän mammana en voi kuin ihailla, miten rauhallisesti Pöpö etsii namit laatikoista. :)

  VastaaPoista
 4. :DDD Eikä miten söpö laatikkonaama!! Ihahat reenit teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin repsahtaa nauruun kuvatessani tuota, mutta onnistuin hillitsemään itseni :D

   Poista
 5. Upeasti meni ekat treenit! ♥ Tuo keskittynyt hännänheilunta on niiin söpöä ♥ Eikä laatikkoäksidentti näyttänyt vievän tekemisenhaluja lainkaan, itsevarma taitava poitsu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöpöllä on aika hyvä keskittymiskyky, kun sille päälle sattuu :) Mamman hieno poika!

   Poista
 6. Oi että, Pöpö keskittyy niin kovin! Hyvin näyttää nose work teillä toimivan, Pöpö on luonnonlahjakkuus. ;)

  VastaaPoista
 7. Todella hienot ensimmäiset treenit, siitä se lähtee! :)

  VastaaPoista