sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ruokakulut 2015

Untitled

Kuten monissa muissakin blogeissa on tehty, niin myös me alettiin pitämään kirjaa ruokamenoista raakaruualle siirryttyämme (eli toukokuussa). Vähän harmittaa, ettei tullut aloitettua kirjanpitoa jo aikaisemmin, olisi ollut kiinnostavaa verrata kuluja siihen, kun syötettiin enemmän märkää ja raksuja. Tässäpä kuitenkin nyt puolen vuoden kulut:

Toukokuu: 31,52e
Kesäkuu: 18,19e
Heinäkuu: 50,68e
Elokuu: 30,82e
Syyskuu: 30,60e
Lokakuu: 37,48e
Marraskuu: 9,01e
Joulukuu: 25,67e

KA: 29,25e/kk

Yhteensä ruokiin on mennyt rahaa noin 234e, ja niistä raakaan 192e ja teolliseen 42e. Ostettu teollinen murkina on ollut pelkästään kuivaruokaa, jota Pöpö saa herkkuina ja aktivointinameina. Yllättävän paljon siihenkin on mennyt rahaa, vaikka päivittäiset annokset ovatkin melko vähäisiä. Muita herkkuja tulee itse ostettua aika harvoin ja niitä ei näissä laskelmissa ole ollenkaan mukana.

Lisäravinteisiin meillä meni 63e eli n. 8e/kk. Ostetut purkit riittävät kuitenkin nyt pitkään, eikä luultavasti muuta kuin Mölleriä jouduta lähiaikoina ostamaan.

Halvemmallakin olisi varmaan voitu päästä; katsellaan miten tänä vuonna käy, mutta onneksi ainakin lisäravinteiden kulut pienenevät. Jos vain olisi iso pakastin, niin voisi tilailla isompia satseja pienemmällä kilohinnalla... Onneksi kuitenkin lähieläinkauppaamme tuli marras-joulukuussa uudelta toimittajalta broilerin sydämiä ja jauhelihoja myyntiin edulliseen kilohintaan, joten voi olla että keskitämme ostoksiamme nyt entistä enemmän sinne.

Ihanaa uutta vuotta kaikille!

16 kommenttia:

 1. Ei mitenkään ihan hirveät ruokakulut. Meillä tuo kulujen kirjaaminen jäi kun kone hajosi ja se tiedosto, johon olin tietoja koonnut korruptoitui eikä back upeissakaan ollut tuoreinta versiota. Jospa tänä vuonna onnistuis. :)
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei onneksi :) Voi harmi, toivottavasti tänä vuonna kirjanpito onnistuu.

   Poista
 2. Ompa jotenkin kaunis keskiarvo teidän ruokakuluilla! Mulla kirpaisi myös tuo raakaruokintaan siirtyminen ja lisäravinteet aluksi (no okei, mä ehkä feilasin vähän muutamien lisäravinteiden kanssa ja piti ostaa uusia, mut semmosta se o :D). Kaipa se sitten kun uskaltaa vähän elää sen raakaruokintapolitiikan kanssa niin alkaa kustannuksetkin tasottumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lisät olivat kyllä yllättävän iso kuluerä tässä alkutaipaleella. Meilläkin oli aluksi toinen d-vitamiinilisä käytössä, kun sitten vaihdettiin kesken purkin mölleriin.. Eiköhän se alun jälkeen tasoittune :)

   Poista
 3. Aika kohtuulliset kulut. :) Pitää meidänkin yrittää tänä vuonna kirjailla ruokakuluja ylös. Ihan mielenkiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin just kuinkahan paljon tahdonvoimaa vaatisi pitää kirjaa omistakin kuluista :D Sieltä varmaan löytyisi enemmänkin karsittavaa.

   Poista
 4. Teilläkin! Oon kade. Ja oon päättänyt aloittaa kirjanpidon :) Ei muuten tosiaan näytä pahalta noi teidän kulut

  VastaaPoista
 5. Teillähän onkin ihan mukavat ruokakulut! Munkin ehkä pitäisi laskea miten paljon ruokaan menee rahaa, jos vaan uskaltaisin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomun kulutus on varmaan ollut nyt kasvuaikana aikamoista :D

   Poista
 6. Alkuun lisäravinteista tosiaan tulee isohkolta näyttäviä kustannuksia, mutta onneksi purkit myös kestää pitkään! :) Hitsi kun en yhtään muista laskinko meillä lisäravinnehutiostoksia (D3-tabletit ja nestemäinen jodi) kisujen kuluihin vai en kun lopultahan ne päätyi minun käyttöön. :p Onpa mahtavaa, että teilläkin halpeni lihakulut uuden toimittajan myötä! :) Minua harmittaa kun en ole tajunnut hyödyntää Vauhti-Raksun sydämiä aikaisemmin, olisi meidän viime vuoden lukemat näyttäneet ainakin vähän erilaiselta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin otin d-tabletit kokonaan omaan käyttöön, kun hommasin Pöpölle mölleriä, ihan hyvä että voi itekin käyttää samoja niin ei mee yhtään hukkaan :D Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ainakin tän vuoden kulut on sitten pienemmät.

   Poista
 7. Mä pidin kirjaa pari vuotta sitten ruokakuluista ja aikalailla meille tuli sama summa per kissa.

  VastaaPoista
 8. Ei yhtään pahat kulut teillä! Mäkin päätin alottaa tän kirjanpidon nyt tänä vuonna mikä on kyllä hiukan tyhmää kun Ruffella on märkäruoka vielä vaikka kuinka kaapissa mutta ollaan nyt yrittämässä siirtyä uudestaan raa'an polulle Ruffen kanssa eli märät saisikin jäädä kaappiin piiloon.. Cocollakin oli vielä sydäntä kaapissa viime vuodelta parikin kappaletta ja lisäravinteitakin vaikka kuinka mutta ehkä ne joskus hupenee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vielä märkispurkkejakin muutamia kaapissa jäljellä. Semmoinen on helppo napata reissuun varaevääksi ja nopsa hyödynnettävä kotonakin, jos joskus unohtuukin ottaa lihaa sulamaan :D

   Poista