sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kategoriasuosikit

Sain Marraskuun Murusilta haasteen kertoa suosikkirodut jokaisesta FIFé-kategoriasta. Minulla ei ole juurikaan omakohtaista kokemusta eri roduista, mutta valitsen ulkonäön ja kuulemieni/lukemieni juttujen perusteella. Näinköhän pystyn valitsemaan vain yhdet lempparit?

KATEGORIA 1

Tästä valitsen ragdollin, koska nehän ovat sellaisia suloisia pehmopalluroita. Untuvaturkkisia rentoilijoita, tai se on ainakin minun mielikuvani, heh. Ja tykkään muutenkin isoista kissoista.

Untitled

KATEGORIA 2

Ykkössuosikki on toki siperiankissa, koska sellainen kotoakin löytyy. Tuuhea turkki, kaunis pää ja juuri oikea määrä aktiivisuutta. Tykkää olla mukana siellä missä tapahtuu, mutta osaa myös rentoutumisen taidon. Myös coonit kiehtovat, erityisesti coonien tyypillinen pään muoto. Siinä "turpamaisessa" kuonossa on jotain hassua, mutta hellyyttävää.

Turkin puolesta on mainittava tästä kategoriasta vielä la perm ja selkirk rex, koska minulla on salainen heikkous kiharaturkkisiin kissoihin (ja muihinkin eläimiin).

KATEGORIA 3

Lyhytkarvaisista valitsen suosikiksi perinteisen eurooppalaisen. Sellainen tavallinen peruskissa, jolla ei ole mitään huomiota herättäviä erikoisia ulkonäköominaisuuksia. Jos ottaisin toiseksi kissaksi lyhytkarvaisen, euro olisi luultavasti valintani.

Toinen vaihtoehto olisi ehkä brittiläinen lyhytkarva, joita olen aina ihaillut. Briteistäkin on mielikuvana semmoinen rauhallinen nallukka, jolla on ihanan tuuhea ja pehmoinen turkki.

Untitled

KATEGORIA 4

Vaikea valita, mutta eniten tästä ryhmästä kolahtaa kuitenkin devon tai german rex, koska kihara karva ja sitä karvaa on ehkä vähän enemmän kuin cornish rexeillä. Eikä varmasti tulisi tylsiä hetkiä noin aktiivisen kissan kanssa, mutta isot kissat ovat silti enemmän oma juttuni.

MUUT (ei FIFé-hyväksytyt rodut)

Näin joskus pienenä yhdessä kissakirjassa kuvan scottish foldista ja söpö luppakorva jäi mieleeni pysyvästi.


Haastan mukaan: Pikkupedot, Pesukarhu kissat ja Penan ja Punkun.

15 kommenttia:

 1. Mä taas en yhtään tykkää siitä coonien "turpamaisesta" naamasta, se liian jykevä mun makuun. Norskin kolmiomainen pää on eniten mun mieleen ja tokana tulee sitten siperiankissan pyöreämpi pää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä itsekään mikä siinä turvassa miellyttää, sillä sirompi pää on minustakin kauniimpi. Jokin oma karumpi viehätysvoimansa sillä kuitenkin on :)

   Poista
 2. Täällä kaksi rentoa räggäriä hurisee tyytyväisenä, kun niiden rodusta puhuttiin niin kauniisti. :o) Aika untuvaisia ja rentoja paijauspalleroita ne tosiaan ovat, mutta huumorintajua, vilkkautta ja omaa tahtoakin löytyy. Meillä kissaroduista loppusuoralla olivat ragdoll ja siperiankissa, joka on niin ikään ”oman tuntuinen” rotu. Mutta minkä tahansa kisun kyllä ottaisin, sillä kaikki ovat ihania. Mekin vastaillaan tähän heti, kun ehditään. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Räsyissä ja sibbeissä tuntuu olevan aika paljon samaa, ihania karvapalleroita kaikki.

   Poista
 3. Nää on kivoja, kun auttaa muistamaan joitain rotuja, joiden olemassaoloa ei oo ees muistanu!
  Kiitos haasteesta, me palaillaan aiheeseen varmaankin ensi viikonlopun jälkeen joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jäädään oottelemaan teidän postausta :)

   Poista
 4. Täällä hyristellään mielihyvästä kategoria 3 oikeaan osuvasta eurooppalaisluonnehdinnasta :) Kunnon peruskissoja, tosiaan.

  Kivaan blogiin tupsahdettiin Naukulan kautta. Mamma jäi oikein pidemmäksi aikaa lueskelemaan.

  VastaaPoista
 5. Jee, kiitos haasteesta! Pyrinkin vastaaamaan mahdollisimman pian. :)

  VastaaPoista
 6. Hurpur sanoo kaksi rentoa räggäriä! Kiva että otit haasteen vastaan! Tää on kyllä tosi kiva haaste kun näkee vähän mitä mieltymyksiä kaikilla on. Munkin mielestä coonien turpa on ihana semmonen iso ja jykevä leuka! Selkirk rexin turkki on myös hauska, semmoisen vois kans ottaa kun eipä olisi ainakaan karvottanut koko asuntoa karvoillaan kun eihän noilta kiharakarvasilta sitä turkkia silleen lähe mitä näiltä muilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä tosi kiva haaste :) Enpä oo tullutkaan ajatelleeksi, että kiharakarvaisilta lähtisi vähemmän karvaa. Ei ois yhtään huono juttu :D

   Poista
 7. Kiitos haasteesta, toivoinkin pääseväni vastailemaan tähän! Tosi kiva haaste! :) Hirmuisen mielenkiintoista nähdä ihmisten lemppareita kun ylläreitäkin voi olla joukossa, kuten sinulla kiharakarvakisut. :D Itseä oudoksuttaa ajatus kiharasta karvasta käden alla (en erityisemmin villakoiristakaan välitä), mutta pitäisi kai joskus näyttelyssä pyytää saada silittää, voi vaikka yllätääkin. :D Ainakin luonteensa puolesta cornarit ja devonit kuulostaa ihan täydellisiltä. Mokomat vauhtihirmuapinat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmoinen sileä karva on kyllä miustakin ehkä miellyttävämpi siliteltävä kuin kihara, mutta jokin siinä miellyttää :) Miun isällä ja sen entisellä avovaimolla oli ihana villakoira, tuli mieleen. Cornari tai devoni varmaan istuis siun lauman joukkoon mukavasti :)

   Poista
 8. Kivat suosikit! Eurot ovat kyllä todella mukavia, on kivaa että meidän monipuolisten maatiaisten verta on vähän vastuullisemmin kasvatetussa muodossa. :)

  VastaaPoista