keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Uudet esteet

Untitled

Viikonlopun huippusalainen projekti näkyy yllä! Rakennettiin isäpuoleni kanssa Pöpölle kaksi agilityestettä - tai pikemminkin isäpuoleni rakensi ja minä olin vain hengessä mukana. Verstaaseen mahtui sisälle kunnolla vain yksi henkilö, joten jäin pitämään sadetta katoksen alle ja pitelemään työkaluja. Muutama tunti vierähti, mutta olihan se nyt sen arvoista.

Tosi kivat esteet saatiin aikaan. Nyt meillä on yhteensä kolme, kun putkikin lasketaan mukaan. Ei enää kökköjä pahviesteitä! Mietin vielä pitäisikö nuo maalata, mutta toisaalta ihan kivat ovat puunvärisenäkin. Täytynee vielä tuumia...

Keinulaudasta tuli melko kapea ja ehkä lyhytkin ottaen huomioon Pöpön koon, mutta kunhan poika hoksaa idean niin varmasti onnistuu pienenkin keinulaudan yli sipsuttaminen. Tämän harjoittelussa kestää varmasti paljon pidempi aika pystyesteen tai putken harjoitteluun verrattuna, mutta jospa jouluun mennessä taito olisi jo hallussa! Ja löytyipähän käyttöä tyhjälle Thrive-raksupurkillekin, siitäkin tuli nätti kun päällystin lahjapaperilla.

Pystyesteessä on kolme irrotettavaa puomia, joten voi vaihdella korkeutta ja tehdä ylitysten lisäksi myös muuta. Testaillessa estettä Pöpö ihan yllätti minut, sillä ihka ensimmäisellä kerralla osasi yhdistää hyppäämiskäskyn lisäksi suoraan esteeseen sen alitse menemisen (jota on tähän mennessä harjoiteltu vain koukistetun jalan ali menemisellä) ja puomien välistä menemisen, jossa käytin samaa käsimerkkiä kuin putkeenkin menemisessä. Alta löytyykin sitten videota näistä.Aika vahvasti on käsimerkit mukana touhussa, mutta en nyt ota turhan tarkkaa stressiä siitä. Eiköhän niitä jossain vaiheessa ainakin vähän huomaamattomammiksi saa hiottua ja jos myöhemmin onnistutaan pelkillä äänikomennoillakin niin se on sitten ylimääräistä plussaa.

Mitä mieltä esteistä?

20 kommenttia:

 1. Hienot esteet! Pöpö on oikein taitava! ♥ Kelpaisi meillekin tuollaiset esteet, mutta puutyötaidot kun ei ole kummoiset, niin saattaa jäädä tekemättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä ihan tämmöisiä olisi minultakaan tullut, jos olisin yksin tehnyt (varsinkin kun ei välineitä). Onneksi oli vähän apua :)

   Poista
 2. Haa, vai tälläinen projekti. :) Hienot esteet! Fiksu Pöpö tiesi heti mitä tehdä. Puuesteet on kyllä miljoona kertaa paremmat kuin pahviset. Pujottelukepitkin on tosi helppo väsätä, jos innostutte. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä Pöpö ihan yllättää nokkeluudellaan :D Samaa mieltä, puu kestää paremmin sekä käyttöä että katsetta! Kepit vois olla ehkä seuraava tuleva juttu, mutta mietitään niitä tarkemmin varmaan sitten vasta kun osataan tuo keinulauta.

   Poista
 3. Onpa hienot esteet! Nämä pitäisi nähdä livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä varmaan pääseekin sitten näkemään :)

   Poista
 4. Voi ei miten söpöjä temppuja Pöpö osaa, ihana ♥ Älä kerro kellekkään mutta jotain samantapaista on meidän joulukollin kontissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hiiskuta kellekään ;) Heti sitten blogiin kuvaa ja videota mitä Ruffe ja Coco tuumaavat!

   Poista
 5. Hienot on esteet ja vautsit miten taitava Pöpö!

  VastaaPoista
 6. Onpa hieno este ja monipuolista käyttöä sillä, kun mennään niin yli, läpi kuin alikin! :) Ihanan rauhallisesti ja varmasti Pöpö esteet hoitaa. Juju häslää ihan hirmuisesti eikä aina malta kuunnella ohjeistusta. Mekin haluttaisiin tuollainen kiikkulauta, mutta enpä osaisi sellaista tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin tykästyin tuohon monipuolisuuteen! Pöpöllä on nykyisin aika rauhallinen ote :) Kiikkulauta ei loppujen lopuksi ole kovin vaikea tehdä, jos löytyy sopivan kokoinen lauta, pringlespurkki ja porakone.

   Poista
 7. Vautsi miten upeat esteet ja tosi hyvä vinkki tuo, että jättää hyppyesteen puomit säädettäviksi! :) Osaapa Pöpö hyvin ♥ Minäkin tuossa eilen vähän koitin aloitella agiharrastuksen elvyttämistä, siitä ehkä lisää myöhemmin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säädettävyydessä on sekin hyvä puoli, että estettä mahtuu säilyttämäänkin vähän pienemmässä tilassa :) Kiinnostaisi kyllä kuulla teidänkin agipuuhista :)

   Poista
 8. Hienot esteet on! Puunvärisinä jo nätit, ei ne mitään maalia tartte. :) Ihailen Pöpön rauhallista temppuilua. Oiva ei malttaisi noin hyvin, vaan miettimistä tärkeämpää on ehtiä namikädelle mahdollisimman pian. Meillä on kans hyvin käsimerkillistä temppuilua, mutta mitäpä se haittaa. Musta pääasia on, että kissa hoksaa, mitä on tarkoitus tehdä. Pelkästä sanasta toimiminen on sitten just vaan lisäplussaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tärkeintä on että temppuilu on kivaa ja että se onnistuu :)

   Poista
 9. Vau miten hienot esteet ja hitsi miten taitava Pöpö! Monet totuttavat koiran keinuun niin, että pitävät ensin itse esteen kauimmaista päätä ylhäällä, houkuttelevat/ohjaavat koiran esteen päästä päähän ja sitten koiran ollessa tuossa kauimmaisessa päässä laskevat pään varovasti maahan. Veikkaisin että sama tekniikka varmaan olisi myös kissoilla hyvä, ettei yhtäkkiä heilahtava keinu säikäytä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keinu on niin pieni, että houkuttelu lähinnä houkuttaa pomppaamaan koko esteen yli, mutta aloin opettamaan keinua sheippaamalla ja se tuntuu tähän hyvältä tavalta. Tosin alkaa vaikuttaa siltä, että keinu on ehkä Pöpölle liian lyhyt, sillä se ehtii heilahtaa ennen kuin takajalat edes pääsevät kyytiin :P

   Poista