maanantai 14. syyskuuta 2015

Rokotuksella

2015-09-14_05-04-15

Käväistiin tänään Pöpön kanssa eläinlääkärissä ottamassa rokotus. Pöpöä vähän ujostutti oudot hajut, mutta oli tosi hienosti kuitenkin. Rokotus oli nopsaan ohi ja poju pääsi pienen yleistutkimuksen jälkeen takaisin koppaan.

Hampaistosta ell kommentoi sen verran, että toisen poskihampaan luona oli hieman ikenessä punoitusta ja suositteli hammasharjan käyttöönottoa tai isoja lihanpaloja. Saatiinkin hyväksyvä hymy, kun kerroin Pöpön syövän raakaruokaa ja saavan ateriat isoina paloina aina silloin kuin mahdollista. Kotona tulin itse kuitenkin ajatelleeksi, että Pöpö pureskelee välillä useammin toisella puolella suuta, joten siitä saattaa johtua, että toiselle puolelle oli vihjeitä hammaskivestä tullut. Pitänee nyt seurailla ja katsoa josko hankkisi sen hammasharjankin vielä...

Ell oli muuten sitä mieltä, ettei suosittelisi Möllerin kalanmaksaöljyä kissalle (ilmeisesti oli huolissaan, ettei ihmisille tarkoitetusta tuotteesta tulisi liikaa a-vitamiinia tai omega-3:sia), vaan suositteli mieluummin eläimille tarkoitettuja valmisteita. En oikein löytänyt pikaisesti googlaamalla onko möllerissä ja muissa kalanmaksa-/lohiöljy -tuotteissa sitten miten paljon eroa omega-3:sien määrän suhteen. Itse luulin, että ihan samalla tavalla se öljy on puristettu kalasta pulloon kaikkien öljyjen kohdalla, mutta onko ihmisten ja eläinten tuotteiden välillä eroja jotka pitäisi ottaa huomioon?

Painosta sen verran, että punnitsin Pöpön itse jo viikonloppuna ja vaaka näytti lukemaa 5,8 kg. Kysyin kuitenkin tohtorin mielipidettä Pöpön ruumiinrakenteesta, ja tämä oli sitä mieltä, että poju on normaalipainon ylärajan tuntumassa. Eipä tämä taida ainakaan vielä aiheuttaa sen kummempia toimenpiteitä kuin skarpimpaa tarkkailua herkkuraksujen määrään.

10 kommenttia:

 1. Voi ei Pöpö! Oliko kauheeta? Raksuista ei saa vähentää eihän?? - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vähän pelottavaa! En kyllä tahtois leikkauksia raksumääriin! -Pöpö

   Poista
 2. Inhaa joutuu sellasen lekurin käpälöitäväks. Toivottavasti saat kuiteski tarpeeks herkkuja vielä!
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Keksin keinot herkkujen saantiin, tänäänki kieltäydyin aamupalasta ja sitten "isi" sääli ja anto pari raksua ruuan päälle. Jo vain söin!
   - Pöpö

   Poista
 3. Hammaskiveä saattaa kerääntyä raakailusta huolimatta, joten kannattaa harjailla. :) Tosi ihanaa, että eläinlääkäri oli myönteinen raakailun suhteen! A-vitskun yliannostus on pelon aihe monelle, mutta todellisuudessa sitä on todella vaikea saada haitallisia määriä eikä järkevällä kalanmaksaöljyn (tai maksan) käytöllä siitä ole vaaraa. :) Omega 3 ei ole haitallinen liiaksi saatuna toisin kuin omega 6, jonka liikasaannilla elimistön tulehdusherkkyys nousee.

  Lisäravinteiden käyttö vaatii laskemista tarpeiden mukaiseksi oli kyseessä sitten eläin- tai ihmispuolen tuote, vaihtelua pitoisuuksissa kun on eikä eläinpuoli suoriltaan ole parempi ratkaisu. Esimerkiksi eläinpuolelta löytyy FulloLife kalanmaksaöljy, josta tulee ainakin D-vitamiinin mukaisesti annosteltuna 10 kertaa enemmän A-vitamiinia kuin Möllerin kalanmaksaöljystä. FulloLifen annostuskaan ei ole kuitenkaan vielä haitallinen, mutta ihmispuolen tuotteilla A-vitskun saa pidettyä kohtuullisempana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin yllätyin positiivisesti eläinlääkärin innokkaasta ilahtumisesta :) Joo, muistelinkin että FullofLifessa on vielä Mölleriäkin enemmän a:ta... Rohkaisevien sanojen johdosta uskalletaan varmasti möllerin käyttöä jatkaa :)

   Poista
 4. Täältä tullaan tueksi mielenilmaisuus, jos raksuja ruvetaan vähentämään! :) :)
  Ja vitskuista ei tiietä mitään..

  VastaaPoista
 5. Päivi sanoikin jo, on ihan sama onko kyseessä ihmisten vai eläinten tuote, sisältö on se jolla on merkitystä. :) Kiva kuitenkin että eläinlääkäri kannustaa raakaruokaan, ikinä ei tiedä etukäteen miten siihen suhtaudutaan! Hammaskivi on kyllä todella ärsyttävä vaiva, meilläkin olisi taas pian Eemelillä aihetta hampaiden putsaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä itsekin mietin :) Pöpöllä ei onneksi vielä paljoa kiveä näkynyt..

   Poista