sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pahviluola

Untitled

Kaivoin tällä viikolla pitkästä aikaa kaapista esiin vanhan "pahviluolan" eli ison laatikon, johon on leikattu kaksi ovea ja tassun mentävä kolo kattoon. Vuosi sitten laatikko oli kiipeilypuun alla helpottamassa puuhun hyppäämistä (Pöpö oli niin pieni sintti vielä, ettei päässyt hyppäämään ekalle tasolle ilman koroketta :D) ja oli muutaman kuukauden ajan kiva leikkipaikka, kunnes iski kyllästyminen ja laatikko jäi aika lailla ilman käyttöä. Säilöin sen sitten kaappiin odottamaan parempia päiviä.

Pöpö oli aivan innoissaan saatuaan laatikon takaisin käyttöön ja siellä on leikitty ahkerasti joka ilta. Erityisesti katon kolosta on kivaa metsästää tassulla leluja. Meinasin yhdessä vaiheessa jo laittaa laatikon takaisin komeroon, mutta heti kun nostin laatikon ylös, Pöpö lähti seuraamaan ja tuijotti vain niin onnettoman näköisenä että "mihin oot viemässä miun laatikkoa", että hellyin ja laatikko sai jäädä keskelle olohuoneen lattiaa vielä vähän pidemmäksi aikaa.

Tänään oli myös pesupäivä. Pöpön kauluri on ollut aika kauhean näköinen siitä asti, kun jouduin antamaan ruiskulla sitä parafiiniöljyä ummetukseen, kun sitä vähän valui suupielistä karvoille. Jostain syystä kaulurin pesu sitten jäi ja sain vasta nyt aikaiseksi ryhtyä hommiin ja pestä samantien koko kissan, kun viime pesusta on kuitenkin jo aikaa.

Ollaan muuten harjoiteltu muutama päivä hiustenkuivaajan sietämistä. Pöpön ihka ensimmäisellä pesulla täällä meillä yritettiin kuivata poikaa hiustenkuivaajalla, mutta Pöpö pelkäsi laitetta ihan liikaa eikä siitä tullut mitään. Siedätystä ei ole muutenkaan pahemmin tullut, koska itse en fööniä juuri koskaan käytä, mutta nyt parina päivänä olen ottanut Pöpön vessaan ja antanut herkkuja aina föönin läheisyydessä. Se onnistui aika hyvin, sillä ääni ei ollut enää niin pelottava, vaikka vähän arveluttava kuitenkin. Tänään sitten kokeilin pesun jälkeen kuivausta ja se sujui oikein hienosti. Koko turkkia en jaksanut föönata kuivaksi (siinä olisi varmaan aika pitkään vierähtänytkin), mutta pahimmat kosteudet kyllä.

//muoks. Vaihdoin myös bannerin. En ole ihan varma tykkäänkö, mutta kaipasin vaihtelua.

8 kommenttia:

 1. Tottahan Pöpön laatikon pitää saada olla näkösällä, kun siinä on noin hienosti muotoiltu ovikin. :-D Hyvä, että föönauskin alkoi sujua. Paksuturkkisen kissan kanssa se on tosin niin loputtoman pitkä projekti, etten mäkään koskaan ihan kuivaksi asti puhaltele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, purulook on luotu reunoihin :D Kuivaksi föönaamiseen tarvittaisiin kyllä sekä kissalta että emännältä paljon kärsivällisyyttä. Mie en jaksais edes omia hiuksia föönata kuivaksi asti :P

   Poista
 2. Makea leikkilaatikko! Meidän pahvikalusteissa on aina samanlaiset ehosteet. :D Minusta tuo banneri on todella kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Tykkään kyllä itekin kovasti tuosta tassukuvasta. Ei taida pahvit oikein purematta lemmikkikodeissa säilyä, eilen harjoiteltiin Pöpön kanssa pahvisia esteitä niin niitä oli paljon hauskempi järsiä kuin hypätä yli :D

   Poista
 3. Hihii, kyllä tommonen laatikko kelpais tännekkin! Coco ei tykkää ollenkaan föönistä, mutta sitä kyllä pelottaa aikalailla kaikki kova ääniset jutut joten ei viitsi sitä sillä kiusata. Aina jos se tulee vessaan mun kanssa ja alan kuivaamaan hiuksia luikkiise häntä koipien välissä karkuuun :( Vklp luuttusin lattiat ja Cocoa pelotti myös se..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä syy ostaa jotain uutta, että saa sit kissalle laatikon :D Meilläkin tarvitaan kohta uus, sillä tänään meni laatikosta rikki katto.. Tosin se ei Pöpön menoa hiljentänyt! Voi Cocoa, joskus asiat vaan pelottaa :(

   Poista
 4. Laatikot on ihan parhaita leikkipaikkoja ja teillä on mahtava suuaukkokin sinne! :) Hienoa omaa designea lisätty myös. :D

  Oih, hiustenkuivaaja on varmasti paha, toivottavasti tuolla konstilla tottuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä on semmoinen pieni matkakuivaaja, jota käytin Pöpön kanssa. Siinä ei ole kovin kova ääni. Pitäisi vain muistaa jaksaa harjoitella nyt pesun jälkeenkin niin sujuisi ensi kerralla vielä paremmin, vaikka yllättävän hyvin se nytkin jo sujui :) Talviajan pesuihin ihan hyvä, jos saa kuivauspalvelun liitettyä, niin ei tarvitse pelätä että Pöpö vilustuisi kun tuon turkin luonnolliseen kuivamiseen menee melkein koko päivä..

   Poista