keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kiviä ruukuissa

Siivoilin tuossa parvekkeen eilen ja Pöpö oli toki tomerana apupoikana auttamassa. Päivän päähommana oli pistää valmiiksi uudet mullat ruukkuihin ja suojata ne mahdolliselta mullankaivuulta. Miten? Tietysti raahaamalla kotiin selkä vääränä kassillinen kiviä läheisestä kivikosta ja päällystämällä mullan kivetyksellä, joita sitten kasvien saapuessa järjestellään vähän uudelleen.

IMG_20150421_134551 IMG_20150421_134600 IMG_20150422_080540

Yllä olevassa kuvassa näkyykin taustalla miltä kivipäällyste näyttää ruukuissa. Ihan kivalta ja suojaapahan multaa Pöpön tonkimiselta. Enää huolenaiheena ovat vain tulevat kasvit, saadaan ehkä tomaatteja ja chilejä. Onko kellään yleispäteviä vinkkejä kuinka estetään kissaa syömästä kasveja?

10 kommenttia:

 1. Kissaa voi estää syömästä kasveja vain siirtämällä kasvit sellaiseen paikkaan mihin kissa ei vaan yksinkertaisesti pääse, ite en ainakaan oo muuta keinoo löytänyt. :D
  Tomaatin vihreät osat on kissalle myrkylliset, mutta sen pitäisi syödä sitä todella runsaasti, jotta oireita tulee - kannattaa siis seurailla jos tomaatinvarret maistuu hyvältä, että ei pääse sitä paljoa rouskuttelemaan. Chilin myrkyllisyydestä en tiedä, mutta luulen, että jos hedelmää kerran puraisee ei enää toiste kokeile. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kyllä taitaa olla :D no, pitää katsoa herättävätkö kasvit kiinnostusta. Chilit kyllä varmaan joo pitävät omasta puolustuksestaan huolen :D

   Poista
 2. Meillä on tarjolla tomaatintaimet, paprikantaimet ja ties minkä taimenen alut, mutta ei me niistä piitata. Ehkä me ollaan jo liian vanhoja niihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä? Toivottavasti Pöpökään ei piittaisi..

   Poista
 3. Pöpö on niin söpö apuri! <3 Valitettavasti mulla ei ole syömisestovinkkejä, mutta pakko tässä samalla nopsasti kiittää ihanasta lähetyksestä, jonka Nuppu ja Juju saivat tänään! :) Ekat kuvat on jo näpsitty ylpeistä rusettikateista, ja yritän julkaista niitä jo huomenna, jos suinkin vain ehdin kirjoittaa jotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöpö on kyllä söpö! Kiva, että lähetys saapui perille :) Pitääpä käydä huomenna jo kurkkimassa josko söpöjä kuvia olisi nähtävillä!

   Poista
 4. Näyttääpä painavilta kiviltä! Mitäpä sitä ei kissojen vuoksi tekisi. :D Toivottavasti kasvit ei maistu! Auttaisiko, jos Pöpö saisi oman sallitun kasvimaan? Jos ei sittenkään auta, niin suojaverkko ympärille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan ne aika painavia :D Suojaverkko voisi ehkä toimiakin ja sallittu kasvimaakin käväisi mielessä. Sittenpähän se nähdään.

   Poista
 5. Mä olen muuten miettinyt, että maistaako kissa tulisuuden? Meillä nimittäin ihmiset syö isosti tulista ruokaa ja Börjen sitä maistettua se ei kovasti näytä puhatelevan lieskoja suuntaan tai toiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä oo varma. Luulis että maistaa, mutta en oo koskaan tullu ajatelleeks..

   Poista