torstai 9. huhtikuuta 2015

Fleksi vai hihna?

15926491213_8ea4de6e81_o

Siinäpä vasta pulma. Olen tässä kevään mittaan pähkäillyt kumman sitä nyt hommaisi kesän ja parempien ulkoilukelien lähentyessä enkä oikein ole vielä päässyt päätökseen asiasta. Meillä on tällä hetkellä pentuvaljaisiin kuuluva ohut punainen nailonhihna ja mustien isojen valjaiden leveä musta hihna. En tykkää yhtään siitä mustasta hihnasta, koska se leveys pistää niin häiritsevästi silmään. Eikä vähiten silloin, kun yrittää ottaa ulkona kuvia! Punainen hihna on muuten hyvä, paitsi ettei se sovi yhteen mustien valjaiden kanssa (jep, tosi materialistista...).

Olen siis kiikutellut ja kaakutellut, että ostaisiko sitä fleksin vai hienomman hihnan vai kenties molemmat jos nyt ihan ahneeksi heittäytyy. Molemmissa, kun on hyviä ja huonoja puolia.

Pituus: hihnojen pituudet ovat yleensä vähän kahden metrin molemmin puolin, kun taas fleksejä saa jopa viiden ja kahdeksankin metrin pituisina, vaikka tuo kahdeksan alkaakin olla jo vähän liikaa. Fleksin kanssa saisi enemmän liikkumisvaraa, eikä mamman tarvitsisi könytä perässä jokaiseen puskaan, mikä olisi etenkin esimerkiksi mökille mentäessä iso plussa.

Turvallisuus: Kaupungissa lyhyt hihna on turvallisuussyistä mielestäni parempi, kun meidänkin sisäpihalla välillä autoja liikkuu, vaikka oleillaankin lähinnä talon seinustalla ja nurmialueella... Hihna on kuitenkin omasta mielestäni helpommin hallittavissa. Voi olla varma, ettei kissa syöksähdä hihnan mittaa kauemmas, kun taas fleksin kanssa pitää olla lukitusnapin kanssa valmiina. Luin myös jostain, että fleksistä saattaa naru irrota kelasta, jos naru vedetään äärimmilleen. Uskoisin kuitenkin, että siihen vaadittaisiin jo melkoisen voimakas nykäisy kissan puolelta.

Käsiteltävyys: tässä kategoriassa hihna vie kyllä voiton. Hihnan lenkki on helppo pujottaa ranteeseen esim. valokuvauksen tai nenän niistämisen ajaksi toisin kuin fleksin mötikkä, jonka kädensijasta ei mene läpi kenenkään käsi, ellei ole kolmevuotias.

Hinta: molemmat liikkuvat aika samoissa hintaluokissa, sillä nahkahihnaa en luultavasti hankkisi.

Lisäpituus näyttäisi olevan fleksin suurimpia valttikortteja, mutta muuten hihnassa pysytteleminen vaikuttaisi olevan järkevä valinta. Valinta on vaikea.

Kumpaa teillä suositaan? Fleksiä vai hihnaa?

15 kommenttia:

 1. Ehdoton fleksi on molemmilla kissoilla 5 metrin pitusena ja sellaisella kädensijalla, jolla saa narun säädettyä lukkoon napilla, jos ei halua päästää /*****- (Maxin kommentti tuossa välissä eli on samaa mieltä) kissaa pitkälle. Etu on kaikki pusikot, puihin nousut, nurkan kierrot nopeammin ja fleksi itse pitää narun koko ajan "tiukalla" eli ei mene maata myöten liassa.. Olen kiinnittänyt lisäksi fleksin kädensijaan sellaisen salvan (soikion muotoinen, jonka saa kevyesti painamalla auki), joten voin kiinnittää kissan kiinni niin juoksunaruun, oksaan, puunympäri (kiertämällä narun puunympäri ja kädensijasalvalla kiinni omaan naruun (jos tajuat selitystäni)) jne. Ehdottomasti suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädensijasalpa kuulostaa kyllä juuri semmoiselta lisävimpstaakilta, joka lisää kyllä yhden kätevyysplussan fleksille. Ja se pituus kyllä houkuttaa!

   Poista
  2. Fleksiä valitessa kannattaa vain huomioida miten kevyesti naru tulee sieltä sisältä vedettäessä ulos. On nimittäin isoja eroja, joten kannattaa vertailla merkkien välillä!

   Poista
  3. Ahaa! Kiitos, hyvä tietää. Minkälaiset fleksit teillä on?

   Poista
  4. Linkissä nykyhihnat. Maxilla tuollainen neon ja Pepsillä pinkki. Ostin ihan paikallisesta Alemakasiinista enkä ole katunut. Mainio hinta-laatusuhde verrattuna edeltäjä flekseihin. https://www.agrimarket.fi/Harraste_elaimet/koirat/koiratarvikkeet/flexi-neon--talutin-5-m/

   Poista
 2. Flexi. Hihnassa ei riittäisi mun pojalle mitta, kun se tykkää välistä hyppiä puunrunkoihin roikkumaan ja kipittää välillä tosi reippaasti. Ja mun mielestä flexi on nimenomaan helpompi hallita, kun kissa ei ole heti tiukassa solmussa, jos kiertää väärältä puolen mitä estettä milloinkin. Koitin hihnaa Oivan ollessa ihan nappula ja oli mennä hermot, kun piti koukkia hankalasti puutarhakalusteiden välistä heti kissan perässä. Flexistä voi säätää selvittelyn lisämittaa, plus kun siinä on se kelasysteemi, niin on myös enemmän aikaa koukata hihna vaikka postilaatikon väärältä puolelta pois, vaikka kissa menisi jo pari metriä edellä. Toi on tosin totta, että flexi vie käden. Ehkä munkin pitää hommata meidän flexiin tollanen Pepsin ja Maxin emännän suosittelema salpasysteemi joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöpö on kyllä niin nössykkä ulkoilija, että sen perässä pysyy hyvin hihnankin kanssa :D

   Poista
 3. Täällä on kummatkin. Sulo on ulkoillut flexissä, Namulle lahjoitettiin hihna, mutta kun pitäisi ne valjaat saada puettua ensin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kyllä hyvä omistaa molemmat niin vois tilanteen mukaan vaihtaa :) tsemppiä Namun valjastreeneihin!

   Poista
 4. Meillä suositaan fleksiä, tuntuu vaan jotenkin helpommalta kulkea sen kanssa :) Remmiä sais olla kokoajan joko käärimässä tai löysäämässä, koska en haluais että se laahais pitkin maita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidemmän narun kanssa tuo laahausongelma on kyllä inha :/

   Poista
 5. Mekin ollaan flexin kannalla koska välillä Ruffe laahaa perässä ja välillä edessä, meillä viiden metrin flexi ja jos olisi hihna joutuisi koko ajan hidastelemaan tai kiihdyttelemään.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä fleksillä tuntuu olevan runsaat hyvät puolensa :)

   Poista
 6. Kyllä meilläkin flexi vie voiton eikä vähiten sen takia, että se on helpompi pitää puhtaana kun ei laahaa pitkin maita ja mantuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ois ollu äänestys ni fleksille tulis näköjään murskavoitto :D

   Poista