keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Uusi puu

IMG_20150317_091933
"Mikäs se tämä on?"
Tilattiin Zooplussalta Pöpölle viime viikolla uusi raapimispuu, Natural Paradisen XXL-tolppa. Eilen se saapui kahden postinkantajan voimin ja päästiin kokoamispuuhiin. Puu oli tosi helppo koota. Ohjeet olivat selkeät ja tapit helppo pyörittää paikalleen. Pöpö ei ihme kyllä toiminut apupoikana ja yrittänyt päästä puuhun kesken kasaamisen. Saattoi johtua siitäkin, että meillä oli vieraita, jolloin Pöpö on aina vähän varautuneempi.

Puu on kyllä tosi tukevan oloinen, sekä paksuutensa että seinäkiinnityksen ansiosta. Pöpö jo eilen illalla kävi vähän raapimassa ja yöllä äänistä päätellen kiipeilemässäkin, mutta tänään aamulla kiipeiltiin vähän lisää ja sain otettua kuvia.

Untitled
Untitled
Untitled

Kirjahyllyn päälle Pöpö kiipesi tolppaa pitkin helposti, mutta ainakin vielä hänen korkeutensa vähän vierastaa pehmeitä petejä. Ehkä Pöpö on vain tottunut nukkumaan kovilla alustoilla, kun toisen kiipeilypuun tasot ovat kovat ja viihtyy muutenkin torkkumassa niin keittiönpöydällä kuin pienemmän kirjahyllyn päällä. Toisaalta Pöpö nukkuu myös meidän sängyssä ja omassa häkissään, jossa on pehmustetta, joten ehkä peditkin saavat vielä hyväksynnän. Niissä loikoillessa olisi ainakin helppo tähyillä samalla eteiseen, joten mikäs olisi oivempi paikka odotella meitä kotiin töistä.

Tuo puu on nyt tosi hyvällä paikalla myös siinä raapimismielessä, sillä tuossa samassa paikassa oli ennen puuta matala rahi, jota Pöpö raapi siitäkin huolimatta että:
a) se oli selvästi epämukavan matala raapia
b) kangas oli niin lujaa, ettei siitä saanut kynsillä edes kunnon otetta

Syy raapimiseen oli siis luultavasti hyvä sijainti kaikkien kulkureittien risteyskohdassa. Aikaisemminhan Pöpö raaviskeli sohvan päätyä, mutta lopetti heti kun pistimme viltin päädyn päälle. Sen jälkeen Pöpö siirtyi raapimaan rahia kielloista huolimatta, mutta nyt toivon mukaan raapimistoiminta kohdistetaan tähän ja toiseen raapimispuuhun (joka saa sekin säännöllisen epäsäännöllisesti raavintaa, vaikka sijaitseekin valtakunnan laitamilla ikkunan alla).

UntitledUntitled
"Hei, mites täältä pääsee alas?"

7 kommenttia:

 1. Huh miten iso puu! Tommosenku hommais meille ois Cocolla aika paljon kuntoiltavaa.. Ruffe on onneks ketterä ja pääsisi ylös asti, mutta Cocolla voisi olla vaikeuksia :'D Teiänkin pitää vahtia ettei Pöpölle käy Cocot eli pylly alkaa painamaan liikaa, silloin ei kiipeilyt onnistu ;--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee pitää silmällä, mutta tuossa kiivetessähän onneksi kunto pysyy yllä, joten toivottavasti Pöpö pääsee ylös jatkossakin :D Ehkä Cocollekin vois olla ihan hyvä tämmönen oma kuntokeidas!

   Poista
 2. Hieno ja tukeva! Tuohon on kuin kiipeisi oikeasti oikeaa puuta ylös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vähän aikaa piti Pöpön miettiä mitenperin kiivetä alas :D

   Poista
 3. Oi ihana puu. :D Mä jotenkin aina sanon noita ihaniksi, koska mun mielestä kissojen raapimispuut on kivoja :) en tiedä miksi. ;D

  VastaaPoista