sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Mökillä

IMG-20160602-WA0003

Vietettiin tällä viikolla useampi yö toisella "omalla" mökillä. Täällä Pöpö tykkää olla ulkona ja vaellettiin pihamaalla valjaissa monta tuntia joka päivä. Oli niin kivaa, että sisälle ei olisi halunnut palata ollenkaan!

Onneksi sisällä vietetyille tunneillekin riitti aktiviteettiä hyttysten metsästyksen muodossa - aina kuin huilimiselta ehti! Ekana yönä ininä herätti meidät ihmiset niin moneen otteeseen, että pari kertaa oli pakko nousta ylös huitomaan kärpäslätkän kanssa. Pöpö hoiti oman osuutensa tarmokkaasti ja sai kiinni useammankin inisevän verenimijän.

IMG-20160602-WA0005 IMG-20160602-WA0004

Yhtenä aamuna mökin pihassa käväisi yllätysvieras. Pöpö oli onneksi sisällä! Lähdin aamulla yhdeksän aikoihin käymään ulkohuussissa ja siellä istuessani kuulin mökkinaapurin tontilta puskasta rapinaa. Kurkistin vessasta ulos ja kohta puskasta jolkotti kettu, joka jatkoi matkaansa meidän tontille. Kun menin huussin ovelle katsomaan tarkemmin, kettu oli jo ehtinyt keskelle pihaa, mutta kääntyi katsomaan minua ääniä kuullessaan. Lyhyen katsekontaktin jälkeen kuikelomainen kettu jatkoi matkaansa toisen naapurin puolelle ja minä palasin mökkiin.

Uskalsin viedä Pöpön tunnin päästä ulos, käytyäni varmuuden vuoksi ensin vähän haravoimassa ja pitämässä ääntä. En hirveämmin ottanut stressiä ketun visiitistä, sillä siitä tuskin on vaaraa ihmisen kanssa ulkoilevalle kissalle. Oli kuitenkin jännä huomata, että täälläkin niitä liikkuu, vaikka mökki ei sijaitse mitenkään erityisen syrjässä.

Toinen yllätysvieras olikin sitten ihan tavanomainen västäräkki, joka päätti härnätä Pöpöä oikein olan takaa viimeisenä aamuna. Lintu lenteli rannassa kiveltä toiselle, sirkutti ja heilutti pyrstöään Pöpön vaaniessa. Västis varmasti huomasi Pöpön ja lenteli koko ajan ees taas rantaa pitkin pistäen kissaraukan pään ihan pyörälle. Veikkaan, että lintulla oli jossain pesä, jonka läheisyydestä se yritti harhauttaa Pöpön pois. Lähes puolen tunnin jälkeen katsoin parhaaksi viedä kissan takaisin mökkiin, jotta tuloksettomalle ja turhauttavalle vaanimiselle saataisiin piste. Heittelin mökissä Pöpölle muutaman raksun saalistettavaksi, jotta patoutunut hyökkäysenergia saatiin purettua ja kissa oli taas tyytyväinen.

Tässä taas nähtiin, mitä olisi voinut käydä, jos Pöpö ulkoilisi vapaana. Se olisi voinut jäädä ketun saaliiksi tai tehdä hallaa lintukannalle. Valvotun ulkoilun plussat on kyllä isommat kuin se miinus, että siihen kuluu enemmän omaa aikaa ja vaivaa. Minä näen sen vaivan ja kulutan ajan ihan mielelläni.

IMG-20160602-WA0000 IMG-20160602-WA0001

14 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen mökkireissu! Ja pääsit näkemään kettusen, vau! Vaikkei se niin toivottu vieras kissatontilla olekaan. :D

  Mie olin jo ehtinyt unohtaa, että sääsket ovat jo palanneet. Päivällä niitä ei oikein täällä kaupungissa tapaa ja iltaisin en liiku ulkona. Sisälläkään niitä ei ole näkynyt, kiitos ahkerien hyönteispyydystäjien, vaikka parvekkeen ovi on myöhään yöhön auki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno yllätysvieras! Mökillä on muuten ihanaa, mutta hyttyset on se huono puoli :D

   Poista
 2. Pöpöllä on ollut onnen päivät mökillä :)

  VastaaPoista
 3. Miksei lintuja saa ottaa kiinni? Kerran kun nappasin ulkohäkkiin eksyneet tintin niin siitäkin tuli kauhea haloo! No ei kai se minun vika ollut,jos tintti tulee suoraan suuhun? Ihmisten kanssa on kyllä kiva liikkua ulkona, mutta kun ne pelottaa saaliit ja estää menemästä kaikkiin jänniin juttuihin.. - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ihan tyhmää, kun saa vain vaania muttei hyökätä!
   - Pöpö

   Poista
 4. Ihanan vehreän näköinen mökkipaikka! Kyllähän ketut nykyään juoksentelee kaupunkien keskustoissakin, joten ei mikään ihme jos noin ihanalla mökkipaikallakin niitä näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Ei vain kovin useasti pääse näkemään niin tulee sellainen mielikuva, että ei niitä tässä lähellä varmaan ole...

   Poista
 5. Onpas avulias Pöpö kun auttaa hyttysjahdissa! Meillä katit ei moisille korvaansa lotkauta, mokomatkin laiskimukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Pöpö tykkää sisällä jahdata kaikkia liikkuvia ötököitä :D

   Poista
 6. Västäräkki varmaan huomasi, että Pöpö oli narun päässä ja siksi ilkkui ja kiusasi toista. Huonosti olisi varmasti käynyt, jos Pöpö olis päässyt iskemään kyntensä lintuseen.. Kivalta ja jänskältä kuulostaa teidän mökkeilyreissut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilkeä västäräkki! Vähän harmitti Pöpön puolesta, kun en antanut sen näyttää linnulle mitä moisille kiusaajille voi käydä.

   Poista
 7. Voi miten kivaa on ollut varmasti mökillä! Harmi että meidän mökki on neljäntunnin päässä niin sinne ei ihan viikonlopuksi viitsi mennä :( Ollaan ihan kateellisia teidän reissulle, Ruffekin varmasti nauttisi reissailusta! Huh, onneksi Pöpö oli sisällä eikä kettu päässyt popsimaan pöpöä suihinsa! Meillä pojat on pihalla vapaana sen ajan kun niitä kuvaan, mutta muuten kiinni hihnassa!

  VastaaPoista
 8. Vapaana liikkuminen on vaarallista touhua, oikeassa olette !

  VastaaPoista