tiistai 19. huhtikuuta 2016

Paikka ja pujottelu

Kuvasin lauantaina vähän temppuvideoita pitkästä aikaa. Pari videota meni mönkään, kun Pöpö oli huomaamattani liikauttanut tuolilla kuvaavaa kännykkää ja videoilla sitten Pöpön pää oli melkein leikkaantunut pois. Kaksi onnistunutta videota kuitenkin sain kuvattua. Ensimmäisellä videolla pujottelusuoritus ja toisella paikalla olo -harjoittelua.

Pujottelun opettelu aloitettiin jo viime syksynä. Alku oli hieman takkuisaa, vihjettä sai painottaa koko ajan eikä Pöpö oikein halunnut siirtyä joka välin jälkeen herkuttamisesta pidempiin suorituksiin. Päästiin kuitenkin siihen pisteeseen, että päästiin joitakin askelia niin että vihjasin joka askeleen jälkeen uudestaan mitä piti tehdä, mutta annoin palkkion vasta lopuksi. Ei temppu edelleenkään joka kerralla onnistunut.

Pidettiin sitten taukoa (kun alkoi jo hiukkasen turhauttaa) varmaan kuukausi tai parikin keskittymättä temppuun sen kummemmin. Lopulta innostuin kokeilemaan temppua uudestaan ja oho! Vain parin harjoituskerran jälkeen Pöpö pujotteli kuin virtuoosi. Oppi oli tainnut jäädä mukavasti nuppiin muhimaan ja purkautui sitten loistosuorituksina.Paikalla oloa alettiin harjoittelemaan ehkä kuukausi sitten? Tai saattaa siitä olla kauemminkin, mutta välissä on ollut aika pitkiäkin taukoja. Sen harjoittelu aloitettiin niin, että pyysin Pöpön aluksi tuolille istumaan ja otin aluksi vain yhden askeleen taakse ja heti takaisin Pöpön eteen ja naksaus. Harjoiteltiin tätä aika pitkään ja kun aloin päästä kauemmas niin, että Pöpö istui tuolilla, siirryttiin treenaamaan lattialle.

Aloitettiin taas mahdollisimman pienestä ja Pöpöllä kesti jonkin aikaa tajuta, ettei yhtään saisi tulla minun ja herkkujen perään. Mutta sitten kun se sen yhtäkkiä oivalsi, alettiin edistymään aika mukavasti. Nyt voin jo käväistä nurkan takana ja Pöpö pysyy paikoillaan. Vielä tosin ajat ovat aika lyhyitä ja, jos poistun Pöpön taakse, on Pöpön selvästi vaikeampi malttaa pysyä paikoillaan.

15 kommenttia:

 1. Pöpö on taitava! Ihailen sen kärsivällistä tekemistä. :)

  VastaaPoista
 2. Wau, toi paikalla pysyminen! Näyttää niin helpolta, mutta oma kokemus on, että ei oo kyllä niin helppoa kuin miltä näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yllättävän hankala ollakseen noin yksinkertainen juttu. Pöpö ei onneksi ole mikään superaktiivinen niin varmasti päästiin helpommalla kuin moni muu.

   Poista
 3. Hienosti Pöpö osaa!! Me ollaan Pepsin kanssa myös harjoiteltu pujottelua (ei onnistunut syksyllä, voisi ottaa uudestaan kokeiluun) ja paikallaan pysymistä (tosi vaikeata, onnistuu toisena päivänä ja toisena ei). - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsillekin tsemppiä treeneihin :) Kyllä se siitä vielä!

   Poista
 4. Vaativia temppuja, hyvä Pöpö!! :) Ei onnistuis ainakaan meijän Alffikselta :D

  VastaaPoista
 5. Hienosti menee Pöpö! Paikka on meillä ollut vaikein kaikista opituista tempuista. Vieläkään ei onnistu joka kerta. :D

  VastaaPoista
 6. Pöpö oot niin upee ja mahtava <3 Hienosti!! Mekin ollaan harjoteltu tota paikkaa ja Ruffekin tajusi sen aika nopeasti. Meillä se on kyllä että ''paikka'' ja sitten kävelen kauas menen kyykkyyn ja snaon että ''tänne'', joskus onnistuu ja joskus ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie näin juutuubista jonku videon missä neuvottiin opettamaan ensin pelkkä paikalla oleminen ja liittämään luoksetulo jotenkin sitten vasta "valmiiseen" temppuun, joten ollaan harjoiteltu nyt näin.

   Poista
 7. Mahtavasti! ♥ Täälläkin on huomattu, että vaikeisiin temppuihin auttaa jonkunmittainen tauko. Ollaan useampi kuukausi treenattu Haikun ja Rakun kanssa yhtä tassutaituruutta vaativaa temppua ja kun se ei meinannut ottaa Rakun kanssa edetäkseen, pidettiin tauko ja keskityttiin toisiin temppuihin. Sitten kun kokeiltiin taas tätä yhtä temppua, niin Raku osasikin yhtäkkiä paljon paremmin. :D Sen opettelu on yhä kesken, mutta enää tarvitsee harjoitella tempun kestoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauko taitaa olla sitten opintojen isä, jos kertaus on opintojen äiti :D

   Poista
 8. Taitava Pöpö! Meillä on havaittu sama juttu, tauon aikana kissat jotenkin käsittelevät oppimaansa ja suorittavat seuraavalla kerralla ihan eri tavalla kuin aiemmin.

  VastaaPoista