torstai 14. huhtikuuta 2016

Matkatarinoita

IMG-20160413-WA0000

Reissun päällä oltiin taas viikonloppuna ja alkuviikosta. Pöpön matka ei tosin alkanut kovinkaan mukavasti. Melkein kaikki talven reissaamiset sujuivat ilman matkapahoinvointia, mutta ilmeisesti lumien sulaminen muutti kyydin juuri sen verran äänekkäämmäksi ja epätasaisemmaksi, että ajomatkan puolivälin jälkeen alkoi takapenkiltä kuulumaan maiskutusta ja pari surullista naukaisua. Kun käännyin katsomaan niin Pöpön sijasta häkistä tuijottikin joulupukki - tai niin ainakin olisi voinut luulla kuolaparran perusteella.

Eipä siinä muu auttanut kuin pysähtyä, että pääsin siirtymään takapenkille pyyhkimään kissapoloisen naaman. Kuolaaminen rauhoittui silti kunnolla vasta, kun pääsimme perille. Onneksi Pöpö ei sentään ole ikinä oksentanut, mutta ei tuo kuolaaminenkaan mukavaa ole.

IMG-20160412-WA0007

Pienenä Pöpö oli maailman helpoin matkustaja. Nukkui vain kaikki ajomatkat ilman yhtäkään maukaisua tai muita huonoja fiiliksiä. Ensimmäinen autopahoinvointi tuli viime kesänä matkalla mökille mutkaisella ja kuoppaisella hiekkatiellä. Pian sen jälkeen kuolaamisena ilmenevää pahoinvointia alkoi ilmaantua tasaisilla asfalttiteilläkin, mutta yleensä kuolaaminen kesti vain lyhyen aikaa ja sitten Pöpö kävi takaisin nukkumaan. Pahoinvointia ei ollut myöskään joka reissulla, vaan aina silloin tällöin.

Nyt kuolaaminen kesti tosi pitkään eikä asiaa auttanut kotimatkalla yhtään se, että Pöpön astmalääkkeet ja kaikki muutkin tavarat unohtuivat vanhempieni eteisen naulakkoon ja jouduimme puolen tunnin ajomatkan jälkeen kääntymään takaisin hakemaan ne... Ajattelin seuraavaa matkaa varten käydä ostamassa Feliway-suihketta ja kokeilla josko siitä olisi jotain apua. Onko kellään mitään muita vinkkejä pahan olon selättämiseksi?

IMG-20160413-WA0006 IMG-20160413-WA0001

Muuten reissussa oli oikein mukavaa. Pöpö tarkkaili ahkerasti ikkunoista lintuja ja yhtenä iltana hauskuutti meitä metsästämällä lasia vasten ulkopuolella lenteleviä yöperhosia. Ihmettelimme mikä kolisee ikkunaan niin se olikin sitten Pöpön metsästävä tassu.

Päiväunet Pöpö nukkui minun matkalaukussani useampaankin otteeseen. En raaskinut laittaa laukun vetoketjua kiinni, kun toinen siellä niin viihtyi :D Onneksi karvanlähtöaika ei ole vielä saapunut meille, joten vaatteisiinkaan ei juuri karvoja jäänyt.

IMG-20160412-WA0005 IMG-20160413-WA0004

8 kommenttia:

 1. Sulla on ollut kiva reissupaikka Pöpö! Harmi että sulla on paha olo autossa. Minullakin on vähän. Mutta jos auto on viileempi niin on parempi olo. - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi perillä on aina kivaa, vaikka itse matka ei olisikaan.

   Poista
 2. Ei ole valitettavasti vinkkejä pahoinvoinnin estämiseen, mutta tultiin sanomaan, että olet Pöpö tosi söpö-Pöpö näissä kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöpö ottaa kehut vastaan, vaikka epäileekin etteivät kaikki kuvakulmat olleet kovin imartelevia :D

   Poista
 3. Voi pöpö, miten se nyt tolleen pöklöttää :( Mekään ei kyllä tiietä vinkkejä siihen..

  VastaaPoista
 4. Onneksi ei kuitenkaan oksentelua! Se vasta kurjaa olisikin. :D Mutta matkapahoinvointi ei ole missään muodossa mukavaa, tsemppiä! Vai on siellä jo yöperhosiakin, siellä on kevät paljon pidemmällä kuin täällä. Plääh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Itsekin vähän hämmästyin, että joko niitä lentelee, mutta näköjään :D

   Poista