lauantai 21. helmikuuta 2015

Naukujainen

Pöpöllä on ollut rauhaisa viikko nyt kun palasimme takaisin kotiin. Höyhenhuiskaa on retuutettu ahkerasti ja muutenkin riehuttu ja söpöiltykin. Toissapäivänä olin lähdössä töihin, kun Pöpö tassutteli eteiseen ja heittäytyi selälleen jalkoihin kerjäämään maharapsuja. Hassulainen.

IMG_20150208_120745

Kastraation jälkeen Pöpö on muuten ollut käytökseltään aika samanlainen kuin ennen sitä, mutta yksi asia on muuttunut. Ja tämä asia on äänenkäyttö. Pöpö oli pienenä ihan hiljainen, eikä virkkanut juuri mitään ikinä satunnaisia kurnutuksia lukuunottamatta, mutta nyt pojusta on tullut paljon puheliaampi. Naukuu paljon enemmän ihan isoonkin ääneen.

Muutos on aika hämmentävä, sillä itse olin ainakin siinä luulossa, että leikkauttaminen saattaa pikemminkin hiljentää kovimpia naukujia, mutta näköjään myös toisinpäin. Vaikka voihan tuo naukuminen ihan aikuistumisestakin johtuvaa, en tiedä. Ei onneksi ihan mahdottomasti tai kokoajan nau'u, mutta huomattavasti enemmän ja äänekkäämmin kuin ennen.

Eniten kyllä tuntuu ääntään käyttävän silloin, kun on tylsää tai haluaa muuten huomiota. Ilmoittaa myös ääneen, kun haluaa parvekkeelta sisälle; aikaisemmin vain hyppäsi tuolin selkänojalle katsomaan ikkunasta sisälle, kun sai tarpeekseen ulkoilusta.

Saa nähdä jääkö muutos pysyväksi.

IMG_20150208_121031
IMG_20150208_121107
Pöpö, kuihtuneiden kasvien valtakunnan naukuva valtias

8 kommenttia:

 1. Ihana Pöpö! Meillä kisut juttelee aika paljonkin, mutta semmoiset mourut loppui kun Ruffelta vietiin se piilopalli tossa syksyllä. Sitä ennen saattoi huutaa yötäpäivää ja se muuten oli rasittavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti jatkuva konsertointi alkaa hermoa jo kiristää. Onneksi Pöpö ei sentään niin kovasti mourua :D

   Poista
 2. Voihan nauku sentään! Ihan söpöäkin se juttelu on, mutta meillä Juju onnistuu nakumisellaan syyllistämään mua nimenomaan tuolla ”Mulla on niiiiiiin tylsää” -nau'ulla. :) Yritän olla huomioimatta ja ehdottelen leikkisessiota vasta sitten, kun surkuttelu on loppunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se :) itekin yritän huomioimattomuutta toteuttaa, mutta yleensä ei voi olla ainakaan juttelematta takaisin.

   Poista
 3. Hei Pöpö! Me tultiin tutustumaan kuka sä oot :)

  VastaaPoista
 4. Siperialaiset on kyllä kovia juttelemaan :)

  VastaaPoista