tiistai 10. helmikuuta 2015

Kyläilemässä

Käytiin eilen Pöpön kanssa vierailulla kissakaverin luona. Kyseessä oli jo tuttu vanhempi herrasmies Luca (Igora Gleb), siperialainen myös. Kissat ovat jo kerran aikaisemmin olleet tutustumassa toisiinsa ja tälläkin kertaa kiltisti vähän haisteltiin ja katseltiin, kunnes Luca meni omalle matolleen makoilemaan ja tarkkailemaan Pöpön tutkiskellessa ympäristöä.

Untitled
Untitled

Luca on ollut meillä aikaisemmin pari kertaa hoidossa omistajien reissun aikana ja on oikeastaan syy miksi päädyimme itsekin siperiankissan valitsemaan kaikkien rotujen kirjavasta joukosta. Luca suorastaan hurmasi meidät ja positiivista oli myös se, ettei miehelle tullut lainkaan allergiaoireita, vaikka pienempänä ollut jonkinverran kissoille allerginen. Siperiankissoiltahan sanotaan puuttuvan iholta FeLD 1 -proteiini, minkä katsotaan tekevän rodusta jossain määrin hypoallergeenisen. Tieteellisesti asiaa ei kuitenkaan ole todettu. (Lähde: www.siperiankissat.net) Tiedä sitten tuota, että johtuuko oireettomuus siitä vai kolahtiko rotu muuten kohdalleen vai onko allergia ylipäänsä laimentunut olemattomiin tässä vuosien saatossa, kun ei kuitenkaan ole kissojen kanssa oleilun suhteen pahemmin ongelmia ollut. 

Untitled

Käydään varmaan jossain vaiheessa uudestaankin kyläilemässä, sen verran hyvin pojat näyttävät tulevan toimeen. Pöpö taisi olla vielä tänäänkin vähän väsy, kun nukkui suurimman osan päivästä ja vasta nyt illalla halusi leikkiä. Pieni vaihtelu arjessa tekee kuitenkin ihan hyvää ja ensi viikonloppuna olisikin toinen reissu jo tiedossa. Sitä sitten odotellessa!

4 kommenttia:

 1. Kiva, että kyläilyt on mennyt hyvin! Meillä Ruffe tuppaa aina isottelemaan jos käydään jossain missä on muitakin kissoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kivaa, että nuo tulevat toimeen :) Pöpö on sen verran rauhallinen ja pieni, että yrittää vain varovasti vähän tehdä tuttavuutta mutta ei mene härnäämään tai höseltämään.

   Poista
 2. Kätevää, että on tuollainen samaa lajiketta oleva "isolveli", jonka luona voi kyläillä ja joka vielä tulee vastavierailullekin. :) Meillä rotuvalinta tehtiin siperiankissan ja räggärin välillä. Ragdoll oli jotenkin aina se sydäntä kaikkein lähin, mutta myös siperiankissat viehättävät ja mietin, että voisi olla äitini allergioiden takia hyvä, jos allergeeneja olisi edes vähemmän. Onneksi hän ei ole saanut Nupusta ja Jujusta mitään oireita, kun räggäreihin sitten päädyimme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, tekin harkitsitte myös siperiankissaa :) Tää on kyllä ihana rotu, mutta vähän samanluontoisia taitaa räggäritkin olla. Vissiin riippuu aikalailla niin rodusta kuin yksilöstäkin nuo allergiat, sibbeistäkin oon kuullut että yhdelle ei tietystä kissasta tule oireita mutta toisesta tulee vaikka rotu on sama.

   Poista