perjantai 24. heinäkuuta 2015

Lisäravinteet

Untitled

Raakaruokinta on tuonut mukanaan lisäravinteen jos toisenkin. Hassua miten tarkkana pitää olla, että kissa saisi mahdollisimman hyvin kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Pöpöllä on enemmän enemmän purkkeja kuin meillä ihmisillä yhteensä! No, minä kyllä syön kissan kanssa samoja d-vitsku ja sinkki-tabletteja.

Nyt alkaa kuitenkin arsenaali olla kasassa. Tosin vaihdan ehkä d-vitamiinivalmisteen tippoihin jossakin vaiheessa, koska tabletin jauhaminen ruuan sekaan välillä tympii (tai sitten vaihdan d:n ja lohiöljyn kalanmaksaöljyyn). Myös sinkki olisi kivempaa valmiiksi jauhetussa muodossa... Katsotaan mitä tehdään, kun nuo purkit loppuvat.

Alla lista milloin ja miten paljon Pöpö mitäkin ravinnetta saa. Määrät arvioitu n. 6 kiloiselle kissalle. Pöpö painaa nyt n. 5,2 kg, mutta luultavasti tuo tuosta vielä vähän kasvaa ja jykevöityy.

Päivittäin
Islamer-merilevä | puolikas maustemitallinen
BE-liuos | 2-3 tippaa
Sinkki | n. kolmasosa tai puolikas tablettia eli 7 mg tai vähemmän (murskana, joten arvioin vähän mututuntumalla)

Joka toinen päivä
Hunter-lohiöljy | 1-2,5 ml

Kaksi kertaa viikossa
D-vitamiini | 1 tabletti eli 10 mcg
Kalkvita | 0,5-1 g (annan vain kaulapäivinä, mutta voi vaihdella kahdesta viiteenkin kertaan viikossa riippuen siitä millaisia sekoituksia pakkasessa on jäljellä)

10 kommenttia:

 1. Kiva muodostelma! Mielenkiintoista nähdä minkälaisisia tuotteita eri raakaruokkijat käyttää. Mahdollisuuksia on monia, niin vaihteluakin on paljon. :) Minullakin oli suunnitelmissa tehdä julkaisu meidän lisäravinteista, en vaan tiedä vielä missä välissä sen teen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin näistä on kiva lueskella, muilta saa usein hyviä vinkkejä :) Toivottavasti teidän lisäravinnejuttuakin päästään pian lukemaan!

   Poista
 2. Melkonen määrä niitä purnukoita kertyy, mutta niitä nyt vaan tarvitaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, helpompaa kyllä olisi jos tarvitsisi vain yhtä ravinnetta, jossa ois kaikki, mutta näillä mennään :)

   Poista
 3. Mua aina naurattaa, kun en ite mitään vitamiineja syö ja omat ruokatottumuksetkin on mitä on, mut sitkun on kissasta kyse niin kaikki on huolella laskettua :''D Hyvältä näyttää, peukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, miulla ihan sama :D Ite syö vähän mitä ja miten sattuu, mutta kissalle kaikki pitää olla just!

   Poista
 4. Sieltä löytyykin monia tuttuja purnukoita! Suosittelen lämpimästi sitä kalanmaksaöljyä, yksi purkki vähemmän ja ainakin Möllerin kmö:n annostus on oikein sopiva myös omega-3-rasvahappoja ajatellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois kyllä varmasti aika hyvä ja saattas maistuakin Pöpölle Hunterin öljyä paremmin. Kmö:ssä mietityttää vaan, kun niissä on yleensä a-vitamiinia että voikohan sitten enää antaa miten maksaa.

   Poista
  2. Tuossa Möllerin kmö:ssä on sen verran vähän A-vitamiinia etten huomioi sitä ollenkaan. Sata mikrogrammaa sinne tai tänne, mielummin annan A-vitamiinia reippaasti. :D Eri merkin öljyissä on eri määriä, esimerkiksi Fullolifen turskanmaksaöljyn kanssa maksan määrää kannattaa tarkistaa reippaasti alaspäin.

   Poista
  3. Okei, kiitti :) Pöpö tykkää maksasta niin olisi harmi, jos sen määrää pitäisi entisestään vähentää.

   Poista