keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kokeiluja ja kuulumisia

Untitled

Meille on tullut tällä viikolla paljon paketteja. Pöpö on tietenkin toiminut eturintaman purkujoukoissa, lähetyksentarkastajana ja tavaroiden nuuskuttelijana. Joukossa oli jopa yksi Pöpölle tarkoitettu lähetys saksanmaalta; vähän miamoria varamuonaksi, oma "haisurotta" uudeksi leluksi (tekee niin villiksi, että tekee mieli painia myös mamman jalan kanssa) ja uutta kissanhiekkaa.

IMG-20160309-WA0000 IMG-20160309-WA0002

Päätin tilata kokeiluun Porta Pine -mäntykissanhiekkaa, jota myös Kissankujeissa on aiemmin testattu. Olen miettinyt ja puntaroinut ja jahkaillut hiekan vaihtoa puupohjaiseen jo monta kuukautta, mutta nyt tein päätöksen uskaltautua vaihtoprojektiin.

Syy miksi haluan vaihtaa tähän asti käytössä olleen mikrohiekan puuhiekkaan, kulminoituu lähinnä kolmeen asiaan:

1. Ekologisuus: ainakin talousjätteen kannalta, kun hävityksen voi suorittaa biojätteeseen/kompostiin.

2. Keveys: reissaamme niin usein, että mikrohiekkaa täynnä olevan hiekkiksen raahaaminen mukana alkaa käydä rasitteesta. Ei ole meinaan ensimmäinen eikä toinenkaan kerta, kun hiekkis meinaa hajota hiekan painosta rappukäytävään... (toki voisi hommata erillisen pienemmän matkahiekkiksen, mutta kannellinen on reissussakin kivempi, ettei kyläpaikkojen lattiat ui hiekassa)

3. Hengitystieystävällisyys: tästä en toki ole niin varma, koska pölyävyyden todellinen taso selviää vasta käytössä, vaikka pussissa lukeekin pölyämätön. Uskoisin kuitenkin, että puupöly on savipölyä pienempi haitta. Ehkä mieskin pystyisi tämän hiekan kanssa puhdistamaan hiekkiksen, sillä mikrohiekka alkaa häntä heti ahdistaa ja yskittää. Samasta syystä hiekkiksen on täytynyt olla kannellinen ja luukullinen täysin suljettu laitos. Mahdollisesti Pöpönkin keuhkoille ja nenälle siis suuri parannus.

Vaihdosta tulee kuitenkin pitkällinen projekti, sillä en uskalla huushollin ainoaan hiekkikseen vaihtaa tuosta vain tuntematonta hiekkaa, sillä Pöpö on koko ikänsä käynyt asioillaan vain Compact Caren talkintuoksuisella hiekalla. Ajattelin alkaa lisäämään viikoittain pienen määrän uutta hiekkaa vanhan hiekan sekaan ja kasvattaa näin hiljalleen uuden hiekan määrän dominoivaksi ja vaihtaa vasta tämän jälkeen kokonaan puuhiekkaan. Hidas totuttelu toivon mukaan ehkäisisi mahdollisen hiekkanirsoilun, tarpeiden pidättämisen ja muualle tekemisen. En nimittäin osaa yhtään sanoa miten Pöpö mahdollisesti suhtautuu uuteen hiekkaan...

Aloitin myös viikko sitten "kakkapäiväkirjan" ja jatkan sen pitoa, jotta huomaan sitten heti mikäli nirsoilua alkaa esiintymään ja pissojen tai ulosteen määrät vähenevät uuden hiekan lisääntyessä. Toivottavasti näin ei käy, mutta jos käy niin sitten joudumme varmaan palaamaan takaisin vanhaan hiekkaan tai ainakin hidastamaan tahtia.

Lisäsin tänään ensimmäisen hölskäyksen puuhiekkaa hiekkiksen toiseen nurkkaan, katsotaan mihin projekti lähtee etenemään!

IMG-20160309-WA0001 2016-03-07_04-15-30

Liityin myös vihdoinkin SAGIK ry:hyn eli Suomen Agility Kissat ry:hyn. Sain postissa estemittojen lisäksi viime vuoden jäsenlehdet, jotka Pöpö heti omi itselleen. Luuleekohan, että agilitytaidot imeytyvät suoraan lehdistä lihaksiin?

Kevennykseksi vielä loppuun yksi leikkivideo:

17 kommenttia:

 1. Ihanasti pöpö leikkii! Toivottavasti teillä ei esiinny hiekkanirppausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Yhdet pisut ehti jo laatikkoon ilmaantua.

   Poista
 2. Ai kun sulla on kiva leikkimatto:) Vaikuttaa oikein laadukkaalta leikkivälineeltä.

  VastaaPoista
 3. Juuri noista syistä tykkään käyttäö pellettiä :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Pöpölle ois voinut pelletti olla liian kova pala mikrohiekan jälkeen, mutta onneksi nykyään löytyy näitä hienojakoisempia puuhiekkoja vaikka hinta onkin pellettiä kovempi.

   Poista
 4. Ihana leikkijä! Tervetuloa mukaan yhdistykseen, saat sitten sen uuden lehdenkin. :) Mä voin omasta kokemuksesta sanoa, että mulla savipöly yskittää, mutta puupöly ei. Paitsi jos menee tunkemaan naaman sinne hiekkalaatikon sisälle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä lehteähän mie havittelinkin ;D Toivottavasti meilläkin olisi puupöly parempi!

   Poista
 5. Mielenkiinnolla jään oottelemaan tuloksia tuon hiekan suhteen! Ja voi että kuin Pöpö on niiiiin suloinen otus! Siis aivan ihana, jäin ihan tuijottamaan noita sen tapituskuvia, niin söpö nassu ja ihana turkki<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti raportoidaan hiekasta lisää myöhemmin :) Pöpö on kyllä aikamoinen suloisuus!

   Poista
 6. Meillä ihan kaikki puupohjaiset on olleet ihan kohtuullisia pölyttäjiä ja nyt kun Punkku on tullut taloon on pölyä entistä enemmän. Punkku tykkää uida tuolla puupurussa ja puupuru sitte menee ihan hienoksi, hiekkamaiseksi mössöksi tosi nopeaan, ja tuo mössö leviää pölynä ihan joka paikkaan. Noista umpivessoista tulee välillä ihan keltaisia kissoja ulos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :'D Punkulla on ihan oma vessassakäyntityyli!

   Poista
 7. Toivottavasti uusi hiekka on menestys! :) Meillä on nyt Take Care -hiekkaa, joka tuntuu toimivan tosi hyvin ja on ekologisempaa kuin Extreme Classic. En nyt uskalla vaihtaa sitä mihinkään, kun Nupun tassu on nyt pysynyt terveenä. Kivat palloleikit Pöpöllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei,tuo Take Care onkin miulle ihan tuntematon tuttavuus, hienoa jos on toiminut teillä :) ja toivotaan!

   Poista
 8. Onpas teillä tosi näppärä vessa kun katon saa auki! :) Oma kokemus kannellisista rajoittuu vain niihin, missä pitää koko katto nostaa pois siivouksen ajaksi. Tosi työlään oloista semmoinen. :D

  Päiväkirjan pitäminen on tosi hyvä idea, toivottavasti Pöpö tykästyy uuteen hiekkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vessa on kyllä tosi hyvä, eikä yhtään pöllömmän näköinenkään :)

   Poista
 9. Peukut pystyyn hiekanvaihdolle! Jos Pöpö tykästyy, niin jaa ihmeessä fiiliksiä Porta Pinesta. :) Oon kans joskus miettinyt, millaista se olisi verrattuna Ökoon, joka tosin toimii meillä ihan buenosti. Mut testailu on kivaa ja kiinnostavaa! :D

  VastaaPoista